Audierea lui James Murdoch a constituit ocazia unor dezvaluiri stanjenitoare asupra relatiilor grupului de presa al tatalui sau.

Contacte intense au avut loc intre grupul Murdoch si consilieri ai ministrului Culturii Jeremy Hunt, au dezvaluit e-mailurile trimise lui James Murdoch de catre Frederic Michel, directorul pentru Relatii Publice al News Corp, imperiul Murdoch.

Aceste e-mailuri au fost citite la Londra in sedinta Comisiei independente de ancheta asupra practicilor presei creata de Guvernul britanic, in fata careia a comparut James Murdoch.

Jeremy Hunt era insarcinat sa se pronunte asupra proiectului ultrasensibil de achizitionare integrala a grupului de televiziune prin satelit BSkyB de catre grupul Murdoch, in prezent abandonat, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, James Murdoch a recunoscut ca a discutat cu premierul David Cameron despre proiect. "S-a intamplat in cadrul unei mici discutii inaintea unei cine", pe 23 decembrie 2010, a declarat el in fata Comisiei Leveson.

Downing Street a reactionat afirmand ca premierul are o incredere totala in Hunt, in timp ce opozitia laburista a cerut demisia ministrului Culturii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.