Pentagonul a creat in cadrul serviciilor sale de informatii un "Serviciu clandestin al apararii", pentru a-si reorienta prioritatile in materie de spionaj.

Crearea "Defense Clandestine Service", care va activa in cadrul Agentiei de Informatii a Apararii (DIA), a fost parafata saptamana trecuta de secretarul Apararii, Leon Panetta, care a ocupat anterior functia de director al Agentiei Centrale de Informatii (CIA).

Agentii de paza ai lui Obama au ramas fara acreditare

"Este conceput inainte de toate pentru a integra mai bine mijloacele de informatii" si a ameliora coordonarea cu cele 16 agentii de informatii americane, a explicat capitanul de vas John Kirby.

Este vorba despre reorientarea prioritatilor in materie de informatii dupa zece ani de razboi si prioritate acordata conflictelor afgan si irakian, a adaugat el.

Extinderea noului serviciu clandestin va fi "globala"

Din punct de vedere practic, rezultatul va fi o reechilibrare a eforturilor si atentiei noastre pe informatiile umane. Noi suntem foarte, foarte competenti sub aspectul tehnic al colectarii informatiilor si acest lucru ar trebui sa ne ajute sa imbunatatim aspectul uman", a afirmat el, potrivit MEDIAFAX.

Serviciul clandestin al apararii va include "cateva sute" de agenti. Dar pe langa crearea de posturi, este vorba despre reorganizarea mijloacelor existente, potrivit capitanului de vas Kirby.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.