Presedintele l-a primit la Cotroceni, pe presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, aflat in vizita oficiala in Romania.

Herman van Rompuy a declarat ca nu isi poate imagina Uniunea Europeana fara Romania.

Olanda va aproba aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen dupa alegeri

"Toti liderii europeni au subliniat ca toate conditiile legale de aderare a Romaniei la Schengen au fost indeplinite. Salut faptul ca tara ia initiative pentru cresterea increderii. Vreau sa incurajez noul Guvern si premierul in continuarea efortului sau. Valorificarea fondurilor UE este de o importanta cruciala. Banca Europeana de Investitii se va implica in ajutorarea Romaniei", a mentionat van Rompuy, potrivit mediafax.

"Salut faptul ca tara dumneavoastra ia initiative pentru cresterea increderii intre timp. De exemplu, in domeniul controlului frontierelor si cooperarii politiei. Acest lucru va asigura faptul ca Romania va deveni un punct de intrare sigur in zona Schengen", a mai spus Van Rompuy, in declaratia de presa de la Palatul Cotroceni dupa intrevederea cu presedintele Traian Basescu.

Citeste si Schengen nu isi "deschide portile" pentru Romania: Ne duc olandezii "cu zaharelul"?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.