Popularitatea lui Barack Obama in strainatate a scazut, arata un sondaj, dar imaginea sa ramane net mai buna in lume decat cea a predecesorului sau, George W. Bush.

Activitatea lui Barack Obama ca lider american a fost evaluata pozitiv de 46% dintre persoanele intervievate in 136 de tari in 2011, un procent similar celui inregistrat in 2010 (47%) de ancheta efectuata atunci in 116 tari, potrivit acestui sondaj publicat de Gallup si organizatia neguvernamentala Meridian international Center.

In cele 116 tari in care a fost realizat sondajul in 2010, nivelul de apreciere a activitatii lui Barack Obama a scazut la 43%, ceea ce "sugereaza ca Statele Unite si-au pierdut prestigiul", subliniaza Gallup intr-un comunicat.

In 2008, in ultimul an de presedintie a lui George W. Bush, proportia opiniilor bune era de 34%, la egalitate cu dezaprobarea.

Obama: Merit un al doilea mandat

Actiunea presedintelui american primeste cea mai buna nota in Africa, unde in medie 74% dintre opinii sunt favorabile, in timp ce in Egipt numai 19% dintre opinii sunt favorabile.

In Europa, situatia este foarte constrastanta, actiunea presedintelui american inregistrand cele mai mari niveluri de aprobare si dezaprobare in Balcani - in Kosovo (90%) si in Serbia (8%), ilustrand pozitia americana in regiune, unde Washingtonul a sustinut puternic independenta Kosovo, fata de care sarbii se opun, scrie MEDIAFAX.

In Franta, actiunea presedintelui american este aprobata de 42% dintre persoanele intervievate, o scadere de 13 puncte intr-un an.

In medie, actiunea lui Barack Obama este evaluata pozitiv de 42% dintre europenii intervievati, fata de 45% in 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.