Rusia a respins informatiile privind planul de instalare a unei statii radar in regiunea separatista Transnistria.

"Informatiile privind intentia Rusiei de a instala un radar antiracheta in Transnistria sunt lipsite de fundament", a declarat vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

"Nu avem nevoie de astfel de proiecte. Un jurnalist a inventat...", a scris Rogozin pe contul de Twitter, subliniind ca Romania este ingrijorata de acest zvonuri.

"Bucurestiul este ingrijorat de posibilitatea instalarii radarului in Transnistria. Chiar daca ei au acceptat primii o baza militara americana, acum se incrunta la fiecare material jurnalistic"
despre proiecte similare ale altor tari, a subliniat Rogozin, potrivit MEDIAFAX.

SUA vor oferi Rusiei garantii cu privire la scutul antiracheta

Publicatia Nezavisimaia Gazeta a relatat, marti, ca Rusia pregateste instalarea unei statii radar de tip "Voronej" in regiunea transnistreana, ca raspuns la instalarea sistemului american de aparare antiracheta in Europa si in contrapondere la bazele NATO din Romania.

Romania a acceptat instalarea pe teritoriul sau, incepand din 2015, a unor sisteme de interceptare antiracheta de tip SM-3, in cadrul proiectului antibalistic al NATO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.