Cele trei vaduve, opt copii si un nepot ai lui Osama ben Laden vor fi expulzati din Pakistan.

"Vor pleca in aceasta seara, la miezul noptii sau in cursul noptii. Ei vor merge probabil cu totii in Arabia Saudita", a declara avocatul lor, Muhammad Aamir.

"Familia Ben Laden a urma sa fie expulzata din tara la miezul noptii, probabil catre Arabia Saudita", a confirmat un oicial din cadrul serviciilor de securitate pakistaneze, sub acoperirea anonimatului.

Odata ajunsi in Arabia Saudita, "Amal si cei cinci copii ai sai vor putea merge in Yemen", a precizat Aamir.

Detentia lor prelungita a generat intrebari cu privire la atitudinea autoritatilor pakistaneze, suspectate ca vor sa ascunda informatii despre ultimii ani ai lui ben Laden, si mai ales despre cum a putut trai acesta atatia ani in tara fara nicio grija
, scrie MEDIAFAX.

Dupa zece luni de detentie fara un motiv oficial, cele trei vaduve si doua dintre fiicele lor, in varsta de 17 si, respectiv, 21 de ani, au fost condamnate recent la 45 de zile de inchisoare pentru sejur ilegal in Pakistan, o pedeapsa care se va incheia marti seara. Cele cinci acuzate, care riscau pana la cinci ani de inchisoare, au fost condamnate si la plata unei amenzi de 10.000 de rupii (82 de euro).

Vaduvele si copiii nu si-au facut nicio aparitie publica de atunci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.