Europarlamentarul Janos Ader ar fi candidatul propus de premierul ungar Viktor Orban pentru functia de presedinte al tarii.

Premierul ungar Viktor Orban va informa luni seara alianta de guvernamant formata din Fidesz si crestin-democrati in legatura cu propunerea sa pentru functia de sef al statului, a declarat purtatorul de cuvant al acestuia.

Orban s-a consultat cu conducerea Fidesz in legatura cu aceasta nominalizare, a declarat Peter Szijjarto.

Potrivit unor surse MTI, conducerea Fidesz a sustinut in mod unanim nominalizarea europarlamentarului Janos Ader, care afirmase anterior ca ar accepta functia.

Parasind intalnirea mai devreme, presedintele Parlamentului Laszlo Kover a declarat, fara sa numeasca pe cineva direct, ca un candidat este dispus sa accepte nominalizarea. El a exclus o candidatura a sa la aceasta functie, scrie MEDIAFAX.

Liderul grupului parlamentar al Fidesz Janos Lazar, care discuta cu opozitia socialista, LMP si Coalitia Democratica in legatura cu cererea socialistilor de a respecta termenul de selectare a presedintelui tarii marti, a declarat ca va informa vineri partidele de opozitie in legatura cu procedura de numire a noului presedinte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.