In randul micilor antreprenori, mestesugarilor sau somerilor din Italia dificultatile economice au provocat un val de sinucideri.

In utlimele saptamani, presa a prezentat zilnic cazuri cu gesturi disperate ale intreprinzatorilor sufocati de presiunile datoriilor sau a angajatilor disponibilizati, rata somajului ajungand la un nivel record de 9,3% in februarie.

Un caz care a socat Italia a fost in Bologna unde un zidar anchetat pentru neplata impozitelor a ales sa-si dea foc, decedand dupa noua zile de agonie.

Unul dintre liderii partidului de dreapta, Angelino Alfano, a afirmat ca valul de sinucideri generat de dificultatile economice nu a fost niciodata atat de masiv.

Confruntata cu aceasta crestere a sinuciderilor, organizatia "Intreprinderile care rezista" (Imprese che resistono) a creat o retea in mai multe regiuni, botezata TerraFerma, pentru a oferi consiliere psihologica antreprenorilor si salariatilor care doresc sa vorbeasca despre problemele lor, scrie HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.