Tanarul lider nord-coreean a fost promovat in cel mai important post militar al regimului, in cadrul caruia ocupa de-acum toate functiile supreme.

Kim Jong-un, in varsta de mai putin de 30 de ani, a fost "ales presedinte" al puternicului Comitet Militar Central al Partidului Muncii din Coreea de Nord (PTC), in cadrul unei reuniuni extraordinare a partidului a anuntat agentia KCNA, principalul organ de propaganda al regimului.

Devenit noul lider al tarii la moartea tatalui sau, Kim Jong-il, in decembrie, Kim Jong-un a primit deja titlul de comandant suprem al fortelor armate nord-coreene, care numara 1,2 milioane de oameni.

Kim Jong-un: "Geniul geniilor" in strategie militara

In plus, Kim Jong-un a fost desemnat "prim-secretar" al PTC, o functie care a fost creata dupa ce tatalui sau defunct, care a fost secretar general in cursul vietii, i s-a atribuit titlul onorific de "secretar general etern" al partidului, scrie MEDIAFAX.

"Acest lucru inseamna ca Nordul a incheiat procesul de transferare a puterii in cadrul partidului de la fostul conducator al acestuia la Kim Jong-un", a comentat profesorul Yang Moo-jin de la Universitatea pentru Studii Nord-Coreene din Seul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.