Marea Britanie va acorda sprijin opozitiei siriene si va solicita sanctiuni mai dure impotriva Damascului.

"Presiunea pe care o exercitam asupra regimului (lui Bashar al-Assad) (...) va trebui sa se intensifice in cazul in care Kofi Annan esueaza", a declarat pentru presa Hague in timpul unui summit al ministrilor Afacerilor Externe ai G8 la Washington.

Regimul sirian, care reprima sangeros de mai bine de un an miscarea de contestare, a anuntat ca va incheia operatiunile militare joi dimineata, ziua ultimatumului fixat de planul emisarului ONU si al Ligii Arabe Kofi Annan pentru incetarea focului, scrie MEDIAFAX.

In schimb, a subliniat seful diplomatiei britanice, in cazul in care Damascul va respecta acordul de incetare a focului, care trebuie sa intre in vigoare joi la ora 06:00, "demersuri foarte urgente" trebuie realizate, acestea incluzand si masuri pentru a asigura ca violentele nu izbucnesc din nou.

"Insa daca nu va fi o incetare a focului sau daca aceasta nu se intampla in urmatoarele zile, Marea Britanie va sustine revenirea in fata Consiliului de Securitate al ONU cu scopul de a incerca din nou sa punem la punct o rezolutie cu privire la Siria, vom sustine opozitia siriana si vom incerca sa obtinem sanctiuni mai dure", a declarat William Hague.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.