Organizatorul autoproclamat al atentatelor de la 11 septembrie 2001, Khaled Sheikh Mohammed, si cei patru presupusi complici ai sai vor fi pusi sub acuzare in data de 5 mai.

Judecatorul militar James Pohl a preluat dosarul si a fixat data pentru citirea actului de acuzare la 5 mai, ora locala 9.00, potrivit unui document publicat marti seara pe site-ul tribunalelor militare.

Aceasta data ar putea fi amanata daca avocatii celor cinci acuzati cer acest lucru.

"In cadrul audierii de la 5 mai, voi stabili un calendar complet al procedurii in acest dosar", a scris judecatorul Pohl, in acest document datat de luni. El le-a cerut avocatilor sa prezinte sugestiile lor inainte de aceasta data pentru a stabili un calendar care "sa satisfaca pe cat posibil toate partile". Procesul nu ar trebui sa inceapa mai devreme de cateva luni, scrie MEDIAFAX.

Kuwaitianul Khaled Sheikh Mohammed, in varsta de 46 de ani, cunoscut cu initialele KSM, yemenitul Ramzi ben al-Shaiba, pakistanezul Ali Abd al-Aziz Ali si sauditii Wallid ben Attash si Mustafa al-Hussawi, vor fi acuzati oficial de "pregatirea si executarea atentatelor de la 11 septembrie 2001 la New York, Washington si Shanksville (Pennsylvania), care au provocat moartea a 2.976 de persoane".

Cei cinci acuzati risca sa fie condamnati la pedeapsa cu moartea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.