Atentatul cu bomba comis duminica in apropierea unei biserici din Kaduna, in nordul Nigeriei, a provocat moartea a cel putin 20 de persoane.

"Avem in prezent 20 de morti in urma unei duble explozii. Bombele ascunse in doua masini au explodat in fata bisericii", a adaugat oficialul citat.

Grupul islamist nigerian Boko Haram a comis o serie de atacuri asupra bisericilor cu ocazia Craciunului din 2011
. Cel mai grav dintre acestea a vizat o biserica din apropierea capitalei federale Abuja si s-a soldat cu patru morti, scrie MEDIAFAX.

Autoritatile au avertizat asupra posibilitatii producerii unor alte atacuri de Pasti.

Papa Benedict al XVI-lea a condamnat duminica, de Pasti, "atacurile teroriste sangeroase" din Nigeria, care afecteaza in special bisericile crestine.

"In Nigeria, care in ultima vreme a fost teatrul unor atacuri teroriste sangeroase, fie ca bucuria pascala sa aduca energia necesara pentru a reincepe construirea unei societati pasnice si care sa respecte libertatea religioasa a cetatenilor sai", a declarat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.