Un antreprenor grecm suspectat ca a facturat la un pret exagerat ultimele sisteme de interceptare pentru serviciile secrete si antiterorism din Grecia, a fost inculpat si plasat in detentie.

Potrivit anchetei in acest caz condus de brigada de combatere a infractiunilor financiare, serviciile grecesti au platit in 2008 un pret de sapte ori mai mare pentru aceste sisteme pe care furnizorul grec le-a procurat in schimbul a aproximativ un miliard de euro de la compania germana Syborg, precizeaza ziarele.

Omul de afaceri, care a fost audiat vineri un judecator de instructie, ar fi mascat operatiunea trecand echipamentele printr-o companie offshore cu sediul in Cipru, scrie MEDIAFAX.

Potrivit presei, ancheta va continua pentru identificarea eventualilor complici, in special din cadrul serviciilor secrete EYP, conduse in perioada respectiva de un oficial devenit ulterior deputat de extrema dreapta.

Considerata endemica in Grecia, coruptia ramane adeseori nepedepsita, iar actualul Guvern a promis combaterea ei in cadrul programului de redresare economica a tarii, supervizatde UE si FMI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.