Sinuciderea unui batran, in centrul Atenei, a bulversat grecii, care au inceput sa manifesteze la locul dramei, si a generat reactii in cadrul intregii clase politice fata de manifestarea de "disperare" provocata de criza.

Batranul, un farmacist in varsta de 77 de ani, si-a pus capat zilelor la cativa metri de Parlamentul grec, pe o peluza a pietei Syntagma, unde in ultimii doi ani au avut loc numeroase manifestatii impotriva austeritatii draconice impuse tarii.

"Este tragic ca unul dintre cetatenii nostri si-a pus capat zilelor. In aceste momente dificile pentru societatea noastra, Guvern si cetateni, trebuie sa sustinem oamenii care se afla in dificultate
", a declarat premierul Lucas Papademos intr-un comunicat, potrivit MEDIAFAX.

Mobilizate prin intermediul retelelor sociale, aproximativ 1.000 de persoane s-au reunit la locul dramei. Sub un chiparos, acestea au depus buchete de flori, lumanari si zeci de mesaje scrise de mana prin care cereau "ridicarea poporului".

"Ridicati-va, soarta lui va fi soarta noastra a tuturor", "Fie ca aceasta moarte sa fie ultima a unor cetateni nevinovati. Sper ca viitoarele victime sa fie politicienii tradatori",
se putea citi pe note.

"Sunt zguduit, din nefericire nu este prima victima, avem un nivel record de sinucideri.
Trebuie sa scoatem grecii din disperare", a declarat Antonis Samaras, liderul partidului conservator Noua Democratie, care conduce in sondaje. Mai moderat, Evangelos Venizelos, liderul socialistilor din Pasok, partid majoritar in Guvernul de coalitie si artizanul celui de-al doilea imprumut international acordat recent tarii, a apreciat ca aceste "comentarii politice nu isi au locul dupa acest incident socant".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.