Justitia germana a confirmat interdictia de zbor in intervalul orar 23.00-05.00 la Frankfurt,  ceea ce reprezinta o lovitura dura pentru transportul de marfa al companiei Lufthansa.

Tribunalul administrativ federal din Leipzig (est) a confirmat o interdicție provizorie a tribunalului administrativ din Hesse, unde se afla Frankfurt, care dateaza din octombrie. Asociatiile riveranilor aeroportului se lupta de mai multi ani pentru a obtine aceasta interdictie, scrie MEDIAFAX.

Interdictia vizeaza 17 zboruri nocturne care ar fi trebuit sa fie autorizate in momentul deschiderii celei de-a patra piste a aeroportului, la 21 octombrie.

In plus, tribunalul federal din Leipzig a cerut landului Hesse sa reexamineze gradul de poluare sonora pentru cele 133 de zboruri care au loc in intervalul orar 22.00-23.00 si 05.00-06.00.

Lufthansa Cargo, divizia de marfa a companiei germane, a estimat ca interdictia zborurilor de noapte pe platforma sa aeroportuara din Frankfurt ii va reduce beneficiile cu 40 de milioane de euro pe an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.