Norvegianul intentiona sa il ucida pe Barack Obama intr-un atac cu masina-capcana impotriva ceremoniei de inmanare a premiilor Nobel din 2009.

Breivik, in varsta de 33 de ani, a folosit un plan similar in atacul din Oslo din iulie, detonand o masina-capcana in apropierea cladirii Guvernului, dupa care a mers pe insula Utoyea, unde a inceput sa impuste participantii la o reuniune.

El a declarat politiei ca anterior planuise un atac cu bomba impotriva ceremoniei de inmanare a premiilor Nobel, dar a renuntat la plan din cauza masurilor de securitate prea mari care il impiedicau sa duca bomba suficient de aproape de primaria capitalei norvegiene, unde avea loc ceremonia, scrie MEDIAFAX.

Potrivit cotidianului norvegian Dabladet, Breivik a declarat politiei ca un atac impotriva ceremoniei Nobel ar fi ucis si cativa "tradatori". El a afirmat, de asemenea, ca in timp ce Obama era o tinta americana foarte importanta, faptul de a comite atacurile aproape de casa ar fi servit mai bine scopurilor sale nationaliste. El sustine ca s-a inspirat pentru atacuri din tacticile folosite de Al-Qaida.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.