Iranul va apara regimul aliatului sau regional Siria din cauza pozitiei sale anti-israeliene, a declarat liderul suprem iranian, Ali Khamenei.

"Iranul va apara Siria din cauza sustinerii sale pentru rezistenta anti-israeliana", a declarat Khamenei care l-a primit pe Erdogan in orasul sfant Machhad (nord), a transmis televiziunea publica.

Discutiile dintre Iran si Grupul 5+1 se reiau in aprilie


"Ne opunem cu fermitate oricarei interventii a fortelor straine in problemele interne ale Siriei (...) Reformele care au inceput acolo trebuie sa continue"
, a adaugat el.

Khamenei a avertizat apoi impotriva oricarei initiative a Statelor Unite de a rezolva conflictul din Siria afirmand ca Iranul se va "opune ferm" unui astfel de proiect, scrie MEDIAFAX.

Erdogan, citat de televiziune, a declarat ca regiunea "se confrunta cu o situatie foarte dificila pe care Turcia spera sa o vada rezolvata".

In timp ce Iranul si-a manifestat mereu sustinerea fata de Damasc, Turcia a rupt relatiile cu vecinul si fostul sau aliat sirian din cauza represiunii de catre regim a unei revolte fara precedent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.