Soferii britanici au luat cu asalt benzinariile dupa ce premierul David Cameron le-a transmis un mesaj “calm si sensibil”, in eventualitatea unei greve.

Dupa ce distribuitorii de produse petroliere au anuntat inceperea unei greve generale din data de 8 aprilie, minsitrul Francis Maude a sfatuit soferii sa-si faca rezerve de benzina in canistre. La auzul vestilor, soferii au luat cu asalt toate benzinariile, fiind cuprinsi de panica.

Ministrul transporturilor, Mike Penning, a precizat ca Maude probabil nu stie cat de mare este o canistra de a facut un asemenea indemn catre populatie.

Premierul, Cameron a cerut si el ca depozitele armatei sa fie umplute cu combustibil, pentru a evita o posibila criza. Benzinariile au inregistrat o crestere a vanzarilor cu aproximativ 45% in urma anunturilor, potrivit stririleprotv.

“Greva nu este iminenta, sindicatul este obligat sa dea un preaviz de sapte zile, asa ca nu este nevoie sa stati la coada pentru benzina. Dar daca aveti ocazia sa va umpleti rezervorul, este normal sa faceti asta”, declara premierul britanic.

Desi nu exista o criza a combustibilului in Marea Britanie, aceasta problema ar putea aparea daca oamenii continua sa-si faca rezerve exagerate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.