Emisarul Natiunilor Unite si al Ligii Arabe pentru Siria nu se va deplasa saptamana viitoare la Teheran.

"Acesta va fi la Geneva mai tarziu in timpul zilei si nu va mai pleca nicaieri in urmatoarele zile. Nu se va deplasa in Iran lunea viitoare nici saptamana viitoare", a declarat purtatorul sau de cuvant, Ahmad Fawzi.

Medvedev: Planul lui Annan, ultima sansa pentru evitarea razboiului in Siria

De fapt, Annan trebuie sa se adreseze luni Consiliului de Securitate al ONU prin videoconferinta de la Geneva, a precizat el. Aceasta ar fi a doua oara cand emisarul ONU face acest lucru, scrie MEDIAFAX.

Declaratiile lui Fawzi dezmint astfel pe cele facute anterior miercuri de liderul diplomatiei iraniene, Ali Akbar Salehi, care a declarat pentru presa ca "Kofi Annan va veni la Teheran saptamana viitoare, probabil luni".

Principal aliat regional al Siriei, Iranul sustine regimul presedintelui Bashar al-Assad si denunta in mod regulat politica Statelor Unite, a statelor europene si a monarhiilor arabe din Golf care incearca sa obtina inlaturarea presedintelui Assad sustinand gruparile opozitiei siriene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.