Camera inferioara a Parlamentului olandez a condamnat site-ul creat de Partidul Libertatii (PVV, extrema-dreapta) al lui Geert Wilders.

Motiunea adoptata marti afirma ca site-ul PVV caracterizeaza o intreaga categorie de oameni - cei din Europa Centrala si de Est - ca indezirabili. "Camera inferioara, dupa ce a ascultat argumentele, apreciaza ca site-ul PVV ... ia in vizor in mod inutil un grup de persoane", mentioneaza textul, adoptat cu 94 de voturi pentru si 56 impotriva. PVV are 23 de membri in Parlament, scrie MEDIAFAX.

PE condamna site-ul xenofob olandez

Motiunea a fost depusa de partidul de centru-stanga D66. "Aceasta este prima data cand Parlamentul olandez vorbeste in mod colectiv despre site", a afirmat pentru AFP Daan van Bonenkamp, purtatorul de cuvant al parlamentarilor D66. "Am cerut Cabinetului o reactie", a adaugat el.

Un parlamentar olandez demisioneaza din cauza site-ului xenofob

Motiunea a fost sustinuta de Alianta Crestin-Democrata (CDA), membra a coalitiei de guvernamant, precum si de Hero Brinkman, care a demisionat recent din PVV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.