Presedintele american a anuntat ca a numit un diplomat experimentat, fost membru al echipei de securitate nationala a predecesorului sau republican George W. Bush.

Daca nominalizarea sa va fi confirmata de Senat, Brett McGurk va fi primul sef al misiunii diplomatice americane care se instaleaza in Irak de la retragerea ultimului soldat american din aceasta tara in decembrie, la aproape noua ani dupa declansarea operatiunilor de catre coalitia americano-britanica.

Potrivit Casei Albe, McGurk a ocupat pana in prezent un post de consilier pe langa actualul ambasador al SUA in Irak, James Jeffrey, el insusi numit de Obama in iunie 2010 si confirmat de Senat doua luni mai tarziu, scrie MEDIAFAX.

Jurist de profesie, McGurk a mai efectuat un sejur la Bagdad in calitate de consilier al Autoritatii Provizorii a Coalitiei, un organism condus de americanul Paul Bremer, care a efectuat legatura intre inlaturarea regimului lui Saddam Hussein in 2003 si instalarea unei puteri civile irakiene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.