Cel putin 60% din zborurile prevazute de Iberia si filiala sa Air Nostrum vor fi anulate in cursul grevei generale de joi din Spania, au anuntat luni cele doua companii aeriene.

"Pentru Iberia, din 342 de zboruri prevazute, 222 au fost anulate, adica o anulare de 65% din zboruri", a afirmat o purtatoare de cuvant a companiei.

La randul sau, Air Nostrum "a anulat 202 zboruri", a declarat un purtator de cuvant, fara a fi in masura sa furnizeze numarul de zboruri prevazute initial. Pentru comparatie, 319 zboruri erau prevazute luni
, a adaugat el, scrie MEDIAFAX.

Iberia afirma intr-un comunicat ca a "flexibilizat tarifele pentru a facilita, in masura posibilitatilor, schimbarea biletelor pentru clientii afectati de aceste anulari sau rambursarea acestora, daca nici o alta posibilitate nu ii satisface".

Un acord incheiat privind serviciul minim in transportul aerian, intre principalele doua sindicate UGT si CCOO si Ministerul Dezvoltarii, prevede ca vor fi asigurate 10% din zborurile din peninsula si 50% din cele cu destinatie sau cu plecare din insulele Canare si Baleare.

Acordul prevede de asemenea asigurarea a 20% din zborurile spre sau dinspre alte tari europene si 40% din afara Europei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.