Presedintele bulgar spera ca disputa cu Romania se va rezolva "intr-o maniera rezonabila, europeana".

Presedintele bulgar, Rosen Plevneliev, si-a exprimat increderea ca disputa privind frontiera maritima dintre Bulgaria si Romania va fi solutionata pana la 15 aprilie, "intr-o maniera rezonabila, europeana".

Presedintele bulgar a amintit ca Bulgaria si Romania au semnat documente privind lipsa oricarei dispute teritoriale intre cele doua tari, inainte de aderarea lor la Uniunea Europeana in 2007.

"Romania cauta, evident, o solutie rapida la o problema care nu este pe masa ca o pretentie teritoriala. Ministrul roman de Externe vorbeste despre o problema nerezolvata, nu despre o problema teritoriala", a declarat Plevneliev intr-un interviu acordat joi, potrivit cotidianului Sega.

"Probleme de acest fel, care exista de 20 de ani, nu sunt pretentii teritoriale si nu pot fi rezolvate prin interviuri. Exista un format specific, exista o comisie interguvernamentala si cu siguranta isi va face treaba", a continuat presedintele bulgar. El a laudat Ministerul bulgar de Externe pentru reactia sa imediata la aceasta problema, scrie MEDIAFAX.

"Suntem vecini buni cu Romania si acest lucru se va confirma prin actiunile asupra problemelor de aceasta natura care apar", a precizat Plevneliev.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.