Liderul Al-Qaida Ayman al-Zawahiri ii indeamna pe afgani sa lupte impotriva trupelor occidentale, in special celor americane, stationate in tara lor si sa le ofere sustinere talibanilor.

Mesajul condamna valorile "cruciatilor civilizatiei profane occidentale" si intervine in urma unei serii de acte intens mediatizate ale militarilor americani in Afganistan, inclusiv gestul unor puscasi marini de a urina pe cadavrele unor insurgenti morti. "Acest act reprezinta valorile lor", afirma al-Zawahiri, subliniind ca "aceasta este opinia lor despre alti oameni, in general, dar in special despre musulmani, acesta este modul in care ne trateaza".

Obama: Cred ca pana in 2014 vom retrage soldatii din Afganistan

"Onorabili afgani, calea (de urmat) este clara! (Si anume) ori luptand sub steagul islamului si sustinand mujahedinii, utilizandu-va bratele, limba, banii si inima, ori veti fi umiliti in aceasta viata si pedepsiti in viata de apoi", afirma liderul retelei teroriste Al-Qaida.

Acesta este cel de al doilea mesaj lansat de al-Zawahiri in decurs de o saptamana. Intr-o inregistrare pe care a facut-o publica, el i-a indemnat pe pakistanezi sa se alature "primaverii arabe" si sa se revolte impotriva Guvernului lor, calificandu-i pe liderii tarii drept "sclavi ai Americii". Al-Zawahiri se refera la miscarea prodemocratica din Africa de Nord si Orientul Mijlociu care a condus la indepartarea de la putere, in 2011, a liderilor din Tunisia, Egipt, Libia si Yemen si care ameninta regimul lui Bashar al-Assad in Siria, scrie MEDIAFAX.

Ayman al-Zawahiri, in varsta de 60 de ani, a fost desemnat lider Al-Qaida in iunie, la mai putin de doua luni dupa ce un comando american l-a eliminat pe Osama ben Laden intr-o misiune secreta in complexul din Pakistan in care se ascundea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.