Pentru a face ca piata unica a UE sa functioneze mai bine, Comisia a propus noi norme pentru extinderea protectiei pentru lucratorii detasati temporar in strainatate.

"Protectia lucratorilor si concurenta loiala reprezinta cele doua fete ale monedei pietei unice a UE si, cu toate acestea, se constata ca adesea nu se respecta conditii minime de angajare si de munca pentru cei un milion si ceva de lucratori detasati din UE", informeaza Comisia Europeana.

Potrivit sursei citate, noua directiva va asigura conditii de egalitate intre intreprinderile implicate, excluzandu-le pe cele care nu respecta regulile.

"Obiectivul general al ambelor propuneri este de a stimula locurile de munca de calitate si de a spori competitivitatea in UE prin actualizarea si imbunatatirea functionarii pietei unice, garantand, totodata, drepturile lucratorilor", se arata in comunicat, potrivit MEDIAFAX.

"Dar, normele trebuie sa se aplice tuturor in mod egal. Aceasta nu se intampla intotdeauna pentru lucratorii detasati intr-un alt stat membru. Astazi, Comisia Europeana actioneaza concret pentru eliminarea abuzurilor inacceptabile. Vrem sa ne asiguram ca lucratorii detasati se bucura pe deplin de drepturile lor sociale in intreaga Europa", a declarat Barroso.

"Propunerile clarifica pentru toata lumea normele privind lucratorii detasati si instituie garantii practice impotriva dumpingului social si a conditiilor proaste de munca, mai ales in sectorul constructiilor, in care detasarea lucratorilor se foloseste cel mai intens si in care se raporteaza cele mai multe abuzuri",
a aratat comisarul UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.