Favoritul la investitura republicana, Mitt Romney, a castigat detasat primarele organizate duminica la Puerto Rico.

In 34% din circumscriptii, fostul guvernator de Massachusetts a castigat cu peste 83% din voturi, a anuntat Comisia Electorala de pe aceasta insula din Caraibe, aflata sub suveranitate americana de 113 ani.

Rivalul sau, ultraconservatorul Rick Santorum, nu a obtinut decat 8% din voturi, devansandu-l pe fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor Newt Gingrich (2,1%) si Ron Paul (1,2 %).

Mitt Romney asteapta astfel sustinerea a 20 de delegati in plus pentru a castiga investitura la Conventia Republicana prevazuta pentru sfarsitul lui august in Florida, unde un candidat trebuie sa reuneasca 1.144 de delegati, scrie MEDIAFAX.

Republicanul moderat Mitt Romney dispune in prezent de 496 de delegati si se lupta cu crestinul conservator Rick Santorum (236 de delegati), al carui succes recent l-a impiedicat sa obtina rapid investitura.

Newt Gingrich dispune de 141 de delegati, iar Ron Paul de 66, potrivit site-ului specializat RealClearPolitics.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.