Cateva mii de persoane, aproximativ 4.000 potrivit organizatorilor, s-au reunit sambata in fata Casei Albe din Washington pentru a cere Statelor Unite "sa opreasca masacrul din Siria"

Manifestantii, apartinand in mare parte comunitatii siriene din Statele Unite, marcheaza in acest fel implinirea unui an de la inceputul revoltei reprimate sangeros de regimul presedintelui Bashar al-Assad, relateaza MEDIAFAX.

Arborand numeroase drapele siriene cu trei stele rosii si benzi verde, alba si neagra - adoptat in timpul independentei si recuperat ulterior de opozitie -, manifestantii au scandat "Bashar trebuie sa plece" si "SOS, SOS".

200 de ONG-uri catre Siria: Puneti capat unui an de varsari de sange!

"Vrem ca lumea sa faca mai mult, nu poate sa stea fara sa faca ceva si sa se uite cum oamenii sunt masacrati", explica Basel al-Shaar, unul dintre organizatori din cadrul asociatiei Militanti pentru o Sirie libera, potrivit caruia "locul lui Bashar este la Haga", sediul Curtii Penale Internationale.

Situatia din Siria se agraveaza pe zi ce trece. Atentatele de la Damasc produse sambata dimineata s-au soldat cu 27 de morti, majoritatea civili, si 97 de raniti, a afirmat televiziunea oficiala siriana al-Ikhbarya, citandu-l pe ministrul Sanatatii.

Televiziunea oficiala a precizat ca atacurile au vizat conducerea politiei criminalistice si un centru de cercetare al aviatiei, provocand victime in randul civililor si al fortelor de securitate, potrivit aceleiasi surse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.