Cresterea nivelului apei din Oceanul Pacific este principala problema care afecteaza locuitorii insulei Kiribati.

O tara insulara din Oceanul Pacific, Kiribati, cu aproximativ 100.000 de locuitori ar putea fi mutata in Fiji din cauza schimbarilor climatice.

Procedurile pentru achizitionarea unui teren de 24 km patrati au fost deja demarate de catre guvern, pe Viti Levu, principala insula a arhipelagului Fiji.

"Speram sa nu ii punem pe toti pe o bucata de pamant, dar daca va fi absolut necesar, o vom face. Este o masura necesara mai ales pentru tanara generatie. Pentru ei, nu este o chestiune de alegere, este vorba de supravietuire"
, a spus presedintele tarii Anote Tong, adaugand ca exista deja cateva sate care au fost mutate din cauza cresterii nivelului oceanului care a dus contamniarea izvoarelor de apa de pe insula, scrie gandul.

Dupa estimarile oamenilor de stiinta, nivelul apei Oceanului Pacific creste anual cu 2 milimetri, ritmul urmand sa se accelereze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.