Un oficial militar american a confirmat ca o tentativa de atac impotriva soldatilor americani veniti sa-l intampine pe secretarul Apararii, Leon Panetta.

Un translator afgan care furase o camioneta de la baza a incercat sa intre intr-un "grup de soldati adunati pentru a-l intampina pe Panetta la coborarea din avion", la baza militara Camp Bastion, a declarat pentru presa de la Kabul acest oficial, care se exprima sub protectia anonimatului.

Un soldat britanic a fost ranit in timp ce il urmarea, a adaugat el.

Vehiculul, care transporta benzina si se deplasa cu viteza mare, si-a incheiat cursa intr-o groapa si a luat foc. Soferul a murit joi din cauza arsurilor suferite, a anuntat anterior armata americana, precizand ca vehiculul nu transporta arme sau explozibil
, scrie MEDIAFAX.

Kabul: Violente impotriva SUA, in urma arderii Coranului

Vizita lui Panetta are ca scop in special sa le aduca asigurari oficialilor afgani, dupa o serie de incidente (uciderea a 16 civili duminica, incinerarea Coranului) in care au fost implicati soldati americani si care au alimentat furia populatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.