Bucurestiul se afla pe locul 76 din 120 de orase, la egalitate cu Rio de Janeiro, intr-un clasament mondial realizat in functie de competitivitate de EIU pentru Citigroup, pe primele pozitii aflandu-se New York, Londra, Singapore si Paris.

In top 10 se mai afla in ordine Hong Kong, Tokyo, Zurich, Washington, Chicago si Boston.

Intre cele 32 de orase europene care au fost incluse in cercetare, Bucurestiul s-a plasat abia pe locul 29, lista fiind incheiata in ordine de Ankara, Sankt Petersburg si Kiev, scrie MEDIAFAX.

  • Topul oraselor europene este condus de Londra, Paris, Zurich, Frankfurt si Geneva.

La nivel mondial, intre cele mai bine plasate 30 de orase, 24 sunt din Statele Unite si Europa Occidentala. Aceste orase au inregistrat performante relativ bune la toate cele opt categorii luate in calcul pentru realizarea unui indice general al competitivitatii.

Aceste categorii sunt soliditatea economica, capitalul uman, eficienta institutionala, maturitatea financiara, atractivitatea mondiala, infrastructura, factorii de mediu si caracterul social si cultural.

Bucurestiul s-a plasat intre primele 60 de orase ale lumii doar in cazul soliditatii economice (locul 46) si al eficientei institutionale (locul 54).

Cele 120 de orase evaluate de EIU reprezinta 29% din economia mondiala, cu un PIB combinat de 20.000 de miliarde de dolari.

Orasele au fost selectate in functie de marime si importanta economica regionala, iar analiza a fost realizata in perioada mai-august 2011.

Pentru a asigura o reprezentare regionala echilibrata, EIU a stabilit o limita superioara a numarului de orase din economiile mari, respectiv 11 din China, 8 din India si 12 din Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.