Ministerul Afacerilor Externe a lansat o atentionare pentru cei care doresc sa plece la munca in Republica Elena.
MAE atentioneaza insistent cetatenii romani care intentioneaza sa lucreze in Republica Elena ca este necesar sa incheie contracte de munca legale si sa verifice in prealabil autenticitatea acestor contracte, precum si bonitatea firmelor intermediare.

MAE avertizeaza cetatenii romani sa nu se deplaseze pentru a munci in Republica Elena daca nu sunt in posesia unor contracte valabile, intrucat se expun riscului de a nu primi nicio plata a salariilor cuvenite. Angajatorii si firmele de transport procedeaza deseori la retinerea pasapoartelor sau a cartilor de identitate, indeosebi atunci cand se promite si se asigura transportul gratuit.

Se recomanda cetatenilor romani care se decid sa plece in Republica Elena pentru a munci, fara aranjamente legale prealabile, sa detina bilete de transport international dus-intors, pentru a putea reveni in tara in cazul imposibilitatii de a gasi un loc de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.