Ministrul Internelor, a declarat ca, in urma discutiilor cu omologul olandez Gerd Leers, a primit semnale pozitive ca in septembrie se va lua decizia privind aderarea la Schengen.

Intrevederea ministrului Administratiei si Internelor cu omologul olandez Gerd Leers a avut loc miercuri, la Bruxelles, in cadrul reuniunii Partidului Popular European, premergatoare Consiliului Justitie si Afaceri Interne.

Schengen nu isi "deschide portile" pentru Romania: Ne duc olandezii "cu zaharelul"?

"A fost o intalnire foarte utila in care am avut ocazia sa schimbam opinii cu privire la tematica specifica domeniului afacerilor interne si in care am abordat deschis subiectul aderarii Romaniei la spatiul Schengen. In urma discutiilor cu ministrul Leers am primit semnale pozitive ca luna septembrie a acestui an va fi momentul in care se va lua decizia cu privire la aderare. Am convingerea ca publicarea raportului Comisiei Europene privind MCV, in vara acestui an, va fi inca o confirmare a faptului ca Romania si-a indeplinit obligatiile, chiar daca acest raport nu face parte din criteriile Schengen", a declarat ministrul Gabriel Berca, citat intr-un comunicat de presa al Ministerului Administratiei si Internelor, scrie MEDIAFAX.

Decizia aderarii Romaniei la Schengen a fost amanata

Ministrul Imigratiei si Azilului din Olanda l-a felicitat pe Gabriel Berca pentru investirea in functia de ministru al Administratiei si Internelor si l-a asigurat de deschidere spre dialog, inclusiv in ceea ce priveste problematica Schengen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.