Alegatorii republicani din zece state americane se pregatesc de vot in cadrul acestei "super marti".

La doua luni dupa declansarea alegerilor primare republicane in statul Iowa (centru), candidatul moderat Mitt Romney, care a parcurs pe primul loc o buna parte a acestei curse, nu a reusit sa convinga pe deplin baza conservatorilor.

Atras succesiv de catre conservatorul Newt Gingrich, invingator in South Carolina pe 21 ianuarie, iar ulterior de aparatorul valorilor crestine Rick Santorum, care a obtinut o serie de victorii surprinzatoare in februarie, electoratul conservator nu reuseste sa se grupeze in spatele unui candidat, scrie MEDIAFAX.

Cele zece state care participa la "super marti" vor desemna peste 400 de delegati din cei 1.144 necesari pentru obtinerea investiturii. Dintre aceste zece state, Georgia (sud-est) cu 76 de delegati, Ohio (nord) cu 66 de delegati si Tennessee (sud), cu 58, sunt cele mai importante.

In afara de Georgia, Ohio si Tennessee, alegatorii republicani vor vota marti si in Virginia (est), Oklahoma (sud), Massachusetts (nord-est), Idaho (nord-vest), North Dakota (nord), Alaska (nord-vest) si Vermont (nord-est).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.