Premierul rus Vladimir Putin a castigat primul tur al alegerilor prezidentiale de duminica, obtinand 61,8 la suta din voturi dupa numararea a 14,5 la suta din buletine, a anuntat Comisia Electorala rusa.

Castigator inca din primul tur al alegerilor prezidentiale din Rusia, Putin a declarat ca a "castigat o lupta onesta". "Am castigat o lupta deschisa si onesta", a declarat el, cu lacrimi in ochi, potrivit imaginilor difuzate in direct de televiziunile ruse.

"Alegatorii nostri stiu sa faca diferenta intre dorinta de reinnoire si provocarile politice al caror scop este distrugerea statului", a declarat el, potrivit imaginilor difuzate de televiziunile ruse, referindu-se la manifestatiile opozitiei.

Comunistul Ghennadi Ziuganov s-a clasat pe locul al doilea cu 17,82 la suta din voturi, potrivit MEDIAFAX.

Pe locul al treilea se afla populistul Vladimir Jirinovski, cu 8 la suta, care l-a devansat pe miliardarul Mihail Prohorov (7,5 la suta) si pe candidatul de centru Serghei Mironov (3,67 la suta).

Aceste procente au fost difuzate chiar la ora 21.00 (19.00 ora Romaniei), la inchiderea ultimelor birouri de vot din Kaliningrad, enclava rusa situata intre Polonia si tarile baltice.

Citeste si Schimb de roluri: Putin, presedinte - Medvedev, premier?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.