Ministrii Guvernului Romaniei si cei ai Cabinetului Republicii Moldova au semnat, la finele sedintei comune organizate sambata la Iasi, mai multe acorduri de colaborare bilaterala, inclusiv Planul de actiune pentru aplicarea Parteneriatului Strategic privind integrarea europeana a statului moldovean.

Declaratia comuna pentru instituirea acestui Parteneriat Strategic a fost semnata anterior la Bucuresti de catre presedintele Romaniei, Traian Basescu, si presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu.

Alaturi de acest document, ministrii celor doua guverne au semnat si un acord de cooperare si ajutor reciproc in cazul producerii dezastrelor, un acord privind regimul juridic al mormintelor de razboi romanesti aflate pe teritoriul Republicii Moldova, precum si protocoale in educatie si securitate sociala, informeaza MEDIAFAX.

Sedinta comuna a guvernelor roman si moldovean a fost organizata la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si a durat aproximativ trei ore. Aceasta a fost prima reuniune comuna a celor doua guverne.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.