Cel putin 14 persoane au fost ucise si un oras a fost devastat complet vineri in centrul Statelor Unite de peste 80 de tornade, la cateva zile dupa un alt val de furtuni care au ucis 13 persoane la inceputul saptamanii.

Trei morti au fost raportati in districtul Jefferson si alti patru in orasul Holton, in Indiana (nord). "Din informatiile pe care le-am primit prin telefon se pare ca Marysville a fost ras de pe fata pamantului", a declarat primarul acestui orasel situat in Indiana la granita cu Tennessee, transmite AFP.

Aproximativ 51 de tornade au fost inregistrate in sapte state, dar mai ales in Alabama (sud), Tennessee (sud) si Illinois (nord) vineri dupa-amiaza.

O alerta de tornade "deosebit de periculoase" a fost emisa pentru intreaga zi, pana vineri seara, in Indiana, Kentucky, Ohio, Illinois si Missouri. "Este o situatie deosebit de periculoasa. Tornade distructive, grindina mare de peste 6 centimetri, furtuni cu rafale de pana la 112 kilometri pe ora si fulgere periculoase sunt posibile", au avertizat serviciile meteo americane, potrivit MEDIAFAX.

Serviciul national de meteorologie a transmis ca a primit 83 de alerte de tornada doar pentru ziua de vineri, ridicand numarul total la 133 de la inceputul saptamanii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.