Specialistul in Peninsula Coreeana vorbeste despre situatia actuala a Coreei de Nord.

Directorul executiv al Comitetului pentru Drepturile Omului in Coreea de Nord din Washington, D.C., singurul analist politic din SUA de origine romana specializat in Peninsula Coreeana a declarat ca activitatea nucleara a Coreei de Nord reprezinta un lucru pozitiv care a dus la redeschiderea negocierilor intre cele sase state: SUA, Japonia, Correa de Nord, Coreea de Sud si Federatia Rusa, scrie HotNews.

"Este greu de crezut ca nord-coreenii isi vor abandona capacitatile nucleare", crede expertul, comentand despre stiuatia actuala a Phenianului:

Phenian ameninta cu "razboiul total"

- Phenianul a tras o concluzie gresita privind desfasurarea evenimentelor din Libia spunand ca, probabil, unii consilieri ai lui Kim Jong-un cred ca Muammar Gaddafi ar mai fi si astazi la putere daca programul nuclear nu ar fi fost abandonat.

Coreea de Nord catre Seul: Ii vom face sa plateasca pana la capat

- Alternarea atitudinilor, extreme, complet opuse ale nord-coreenilor – cand una dura, cand un ton conciliant - reprezinta o trasatura fundamentala a stilului nord-coreean de negociere.

Coreea de Nord, gata sa discute despre dezvoltare nucleara

- Anuntul nord-coreenilor de a inceta operatiunea de imbogatire a uraniului vizeaza doar o zona, complexul de la Yongbyon, iar moratoriul se refera numai la rachetele cu raza lunga de actiune – ambele masuri limitate, dar care reprezinta totusi un pas pozitiv.

- Este posibil ca SUA sa reinceapa sa ofere ajutorul umanitar bilateral catre Coreea de Nord, la care a renuntat. Acesta va presupune expedierea a 240.000 de tone de ajutoare catre categoriile cele mai vulnerabile din Coreea de Nord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.