Olanda nu este inca dispusa, sub nicio forma, sa accepte aderarea Romaniei sau a Bulgariei la Schengen. Mai avem de asteptat.

In urma unei discutii cu presedintele Parlamentului European Martin Schulz, premierul olandez Mark Rutte a declarat ca Romania si Bulgaria nu au facut suficiente progrese inca pentru a obtine sustinerea Olandei cu privire la aderarea in spatiul Schengen.

"Suntem impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei la Schegen. Vrem garantii absolute ca sunt aplicate criteriile Schengen in cele doua tari. Avem nevoie de rapoarte pozitive in cadrul MCV (Mecanismul de Cooperare si Verificare - n.r.), care sa confirme aceasta si ca cele doua tari fac tot ceea ce este necesare (...). Exista progres, dar nu este suficient"
, a subliniat Rutte, potrivit realitatea.

Aceasta declaratie vine din partea premierului olandez desi Sculz sustine in continuare aderarea celor doua state, subliniind ca ele au indeplinit conditiile necesare si nu mai este nevoie de alte criterii care sa fie impuse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.