In jurul planetei noastre albastre plutesc o sumedenie de chestii periculoase, gata parca in orice moment sa strapunga atmosfera pamantului pentru a distruge tot ce inseamna viata. Oamenii de stiinta isi bat capul cum, eficient si inofensiv, sa fie evitate asemenea "vizite" neasteptate si absolut nedorite.

Doi astronauti, Edward Lou si Stenley Lowe, sustin ca au inventat o metoda capabila sa asigure securitatea dorita. Ei au sugerat trimiterea in spatiul extraterestru a unei rachete care sa "remorcheze" si sa traga dupa sine imensele bolovane-ucigase pe o traiectorie sigura. Conform planului lor, nava, care ar urma sa cantareasca 20 de tone, nu trebuie decat sa creeze o anumita atmosfera in jurul asteroidului, abatandu-l, incet-incet si cu ajutorul gravitatiei, de la actuala lui directie cu aproximativ 200 de metri. Operatiune care ar trebui sa dureze, conform calculelor efectuate, cam un an de zile.

Cercetatorii au inceput sa dea semne de neliniste inca din 2004, cand s-a aflat ca de pamant se apropie un asteroid cu un diametru de 400 de metri. Initial, oamenii de stiinta au estimat o posibila coliziune cu imensul obiect in 2029, dar, dupa o noua serie de verificari, s-au corectat si au asigurat opinia publica de pretutindeni ca nu exista un astfel de pericol. Ulterior, expertii au revenit asupra declaratiilor lor, precizand ca in 2036 asteroidul se va intoarce si atunci s-ar putea produce dramatica intalnire. Si toata lumea a evitat sa vorbeasca despre consecinte.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.