Ramasite umane descoperite dupa atentatele de la 11 septembrie 2001 au fost incinerate si aruncate la o groapa de gunoi.

"Mai multe ramasite provenind de la atentatul asupra Pentagonului si de la locul unde s-a prabusit un avion la Shanksville", la 11 septembrie 2001, au fost de asemenea trimise la o groapa de gunoi.

"Odata incinerate, aceste resturi au fost plasate in containere sigilate care au fost livrate unui subcontractant responsabil cu tratarea deseurilor medicale", potrivit raportului.

Pentagonul a recunoscut anul trecut ca ramasite apartinand soldatilor ucisi in Irak si Afganistan si tratate la Dover au fost incinerate si aruncate la o groapa de gunoi din Virginia. Aceasta dezvaluire a generat furia familiilor militarilor si a condus la implementarea unei noi politici.

Ramasitele incinerate care nu sunt identificate sa fie scufundate in apa

Casa Alba a reactionat dur marti seara la aceste concluzii, denuntand gestionarea "inacceptabila" a ramasitelor la Dover si declarandu-se "profund preocupata".

"Presedintele (Barack Obama) a fost informat despre ancheta (...) si sustine ferm eforturile depuse de Pentagon pentru a implementa schimbari profunde astfel incat acest gen de incidente sa nu se mai produca niciodata", a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei, Jay Carney, intr-un comunicat, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.