Traian Basescu a declarat ca "atunci cand armata unui stat trage in propriul popor, nu mai exista cale de mentinere la putere a sefului statului".

"Trebuie sa va spun insa un lucru care este, daca vreti, si o realitate a istoriei noastre recente: orice conflict armat pe teritoriul unui stat face responsabil in primul rand guvernul statului respectiv, atunci cand este vorba de un conflict intre armata si civili. Oricat de sustinut ar fi un sef de stat, atunci cand armata unui stat trage in propriul popor, nu mai exista cale de mentinere la putere a sefului statului", a sus Basescu, in conferinta comuna de presa cu omologul libanez, Michel Sleiman, raspunzand unei intrebari a presei libaneze.

El cunoaste cazul particular al Siriei si al presedintelui Bashar Al-Assad

"Presedintele Bashar Al-Assad este inca suficient de popular in Siria si mare parte a structurilor de forta ale statului ii sunt inca loiale, dar principiul ca un sef de stat care trage in propriul popor nu mai poate ramane la putere este extrem de actual. Ca asa-i viata", a spus presedintele Basescu.

"Romania este solidara cu pozitiile UE. Orice pozitie a UE este una la elaborarea careia a contribuit si Romania", a spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele Libanului, Michel Sleiman, se afla in perioada 27-29 februarie intr-o vizita oficiala in Romania.

El a subliniat ca, la urmatoarea reuniune a Ligii Arabe de la Bagdad, Libanul va pune problema reprimirii Siriei in forul arab, aceasta fiind pozitia considerata potrivita cu interesul national al tarii sale. "Ne mentinem decizia de a nu fi de acord cu izolarea oricarui popor arab in cadrul acestei entitati. Dialogul cu tarile care trec prin crize este cea mai potrivita cale pentru a se ajunge la solutiile dorite", a spus seful statului libanez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.