Serviciile secrete ruse si ucrainene au dejucat o tentativa a islamistilor de asasinare a premierului rus Vladimir Putin, care urma sa aiba loc dupa alegerile prezidentiale de la 4 martie.

Serviciile secrete ucrainene au descoperit acest complot dupa explozia unei bombe, la 4 ianuarie, intr-un apartament din Odesa (sudul Ucrainei), in care o persoana a fost ucisa.

"Pregatirile erau incheiate si data era fixata pentru atentat: dupa alegerile prezidentiale"
, a declarat una dintre cele doua persoane arestate, Adam Osmaiev, in varsta de 32 de ani, cetatean rus originar din Caucaz.

Conform oficialilor din cadrul FSB (serviciul secret rus) intervievati de televiziune, mai multi explozibili au fost adusi in avans la Moscova. Explozivii gasiti in in apropiere de bulevardul Kutuzovski "erau destul de puternici pentru a distruge un camion".

Conform celui de-al doilea suspect arestat, gruparea urma sa se antreneze in Ucraina si sa pregateasca bombe pentru a comite atentate la Moscova, culminand cu o tentativa de asasinare a lui Vladimir Putin. Purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov, a confirmat informatia, dar a refuzat sa faca vreun comentariu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.