Anul acesta, Leers a afirmat ca intentioneaza sa-i expulzeze pe strainii care locuiesc de mai putin de trei ani in Olanda daca au fost condamnati la cel putin o zi de inchisoare.

Serviciul olandez de imigratie a ordonat anul trecut expulzarea a 230 de cetateni europeni, majoritatea polonezi, romani si lituanieni, fata de 150 in 2010.

Cetatenii straini expulzati au fost implicati in infractiuni de tip skimming (furt de informatii de pe carduri bancare), furt din magazine si din buzunare.

Cetatenii Uniunii Europene pot locui in alte state membre decat cele de origine daca se pot intretine singuri. Dar daca ei constituie o "amenintare" pentru ordinea publica, pot deveni "indezirabili", potrivit MEDIAFAX.

Ministrul olandez al Imigratiei, Gerd Leers, declara anul trecut ca va ordona expulzarea cetatenilor europeni vizati de mai multe condamnari pentru infractiuni. Acest lucru a avut deja impact asupra ratei criminalitatii in centrul orasului Amsterdam.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.