Strauss-Kahn a fost eliberat din arestul preventiv miercuri seara, declarandu-se "foarte multumit ca a fost audiat".

O prima audiere in cadrul procedurii civile intentate impotriva lui Dominique Strauss-Kahn la New York de catre camerista Nafissatou Diallo va avea loc pe 15 martie, la ora locala 14.00 (21.00, ora Romaniei) la un tribunal din Bronx, a anuntat instanta, precizand fara alte detalii ca este vorba despre "pledoariile asupra motiunilor" depuse in acest caz.

Diallo, care il acuza pe Strauss-Kahn de agresiune sexuala intr-un apartament al hotelului Sofitel pe 14 mai, a depus plangere civila impotriva fostului director FMI pe 8 august, in paralel cu procedura penala, abandonata pe 23 august.

Pe 26 septembrie, avocatul lui Strauss-Kahn a cerut clasarea plangerii civile, pe motiv ca acesta beneficia la vremea faptelor de o imunitate judiciara, in calitate de director general al Fondului Monetar International (FMI), scrie MEDIAFAX.

Procedurile civile sunt in general foarte lungi, putand dura mai multi ani in cazul in care intre parti nu intervine niciun acord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.