Discriminare. Angajatii unui supermarket au primit ordine sa nu permita accesul romanilor in magazin.

Publicatie franceza, l’Humanite, a scris un reportaj despre un supermarket, Lidl, aflat la periferia orasului Toulouse, care refuza sa-si vanda produsele romanilor ce locuiesc in apropiere. Romanii, o parte din ei, de etnie roma, stau intr-un spatiu improvizat in afara magazinului, in baraci din lemn si tabla aliniate de-a lungul soselei de centura a localitatii, potrivit zf.

Se pare ca aceasta politica discriminatorie, care dureaza de un an de zile, este acceptata de responsabilul magazinului care motiveza ca zona din jurul magazinului s-a facut cunoscuta pentru violentele si furturile ce aveau loc acolo, cu ceva timp in urma.

Personalul magazinului a primit ordin verbal sa nu mai primeasca clienti romani care fac parte din tabara invecinata, scrie realitatea.

Directorul supermarketului Lidl sustine ca acel magazin a inregistrat pierderi foarte mari, inexplicabile, in zona de sud-vest a Frantei, povestind ziaristilor cum in timpul sarbatorilor de iarna, caruturi intregi de marfa dispareau, relateaza RFI.

Cei care reusesc sa intre si sa isi faca toate cumparaturile, sunt refuzati la casa, de casiera, cand trebuie sa plateasca pentru produsele achizitionate.

Un reprezentant al magazinului a spus ca nu are nimic cu restul romanilor, ci doar cu cei de acolo, din zona aceea, chiar daca ei nu au fost prinsi furand sau deranjand ceilalti clienti.

Citeste si Problema romilor din Franta, la ordinea zilei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.