Amenintarea insurgentilor islamisti somalezi la adresa Marii Britanii "este reala", iar situatia "s-ar putea inrautati daca nu i se acorda atentie", a declarat miercuri premierul britanic David Cameron, cu o zi inainte de o conferinta internationala asupra situatiei din Somalia.

"Amenintarea la adresa securitatii este reala, ea este considerabila", a declarat Cameron intr-un interviu pentru BBC. Premierul britanic a declarat ca se teme ca "tineri britanici de origine somaleza sunt intoxicati" de propaganda miscarii shebab, insurgenti islamisti care poarta un razboi impotriva fragilului Guvern de tranzitie din Somalia.

Aceasta amenintare "are la baza faptul ca (membrii miscarii) shebab s-au alaturat in mod public Al-Qaida si incurajeaza un jihad violent nu numai in Somalia, dar si in exteriorul" acestei tari, a precizat Cameron.

Un oficial britanic de rang inalt a anuntat recent ca "un numar substantial" de britanici figureaza printre militantii straini antrenati in taberele miscarii shebab din Somalia. Institutul londonez RUSI a apreciat ca este vorba despre aproximativ 50 de persoane, transmite MEDIAFAX.

"Deci exista o amenintare terorista in prezent, iar daca nu i se acorda atentie, aceasta (situatie) s-ar putea inrautati", a subliniat premierul britanic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.