Dominique Strauss-Kahn, a fost convocat marti de anchetatori la Lille (nord) si ar urma sa fie arestat preventiv.

Fostul director al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn (DSK), a fost convocat marti de anchetatori la Lille (nord) in dosarul de proxenetism supranumit Carlton si ar urma sa fie arestat preventiv, au anuntat sambata surse apropiate dosarului, relateaza MEDIAFAX.

Marti, DSK va fi audiat intr-o fosta cazarma a jandarmeriei din Lille, de la ora 9:00 (ora 10:00, ora Romaniei), a adaugat aceasta sursa, confirmand o informatie aparuta in cotidianul regional La Voix du Nord.

Fostul ministru socialist poate fi asistat de un avocat in cadrul mentinerii sale in custodia politiei. Desi teoretic ar putea fi retinut pana la 96 de ore pentru audieri, sursele arata ca interogatoriul va dura 48 de ore, potrivit Montreal Gazette.

DSK a cerut in mai multe randuri sa fie audiat, pentru a se putea apara, in acest dosar. El ar putea fi audiat ca martor sau plasat in custodia politiei de anchetatori, avand in vedere elementele impotriva lui din acest dosar.

Dosarul Carlton a dezvaluit posibila participare a lui DSK la petreceri din Paris si Washington cu prostituate platite de oameni de afaceri.

Citeste si:
DSK nu putea diferentia prostituatele de restul femeilor

Dominique Strauss-Kahn, victima unui complot politic?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.