Desi Romania indeplineste conditiile necesare pentru intrarea in spatiul Schengen, Olanda continua sa se opuna aderarii, motivand temeri legate de coruptie si crima organizata.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a facut o declaratie, la RFI Romania, referitoare la situatia aderarii Romaniei in spatiul Schengen, precizand ca se va duce la Haga ori de cate ori este nevoie, pana cand Romania va fi acceptata.

Ministrul se asteapta la corectitudine, cu privire la dezbaterile care vor avea loc in Parlamentul si in Guvernul olandez si la sinceritate.

„Ma astept ca ministrii olandezi sa spuna in Parlament ceea ce mi-au spus mie de exemplu acum cateva saptamani la Copenhaga, ca este evident ca Romania este in progres, ca s-au luat masuri foarte curajoase in domeniul justitiei, nu numai de catre Guvern, ci si de catre Parlament, prin adoptarea unui program legislativ foarte ambitios
. (…) Aceasta idee de a merge in tandem sau in troica la Haga a fost avansata mai demult de minister. Pare ca se va concretiza in perioada imediat urmatoare", a declarat Predoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.