Presedintele Turkmenistanului, Gurbanguli Berdimuhamedov, a fost reales cu 97,14% din voturi in urma alegerilor de duminica, a anuntat luni comisia electorala din aceasta tara din Asia centrala.

Procentul vine dupa numararea a 96,7 la suta din voturi. Sapte candidati loiali regimului isi impart restul sufragiilor, nici un partid de opozitie nefiind autorizat in aceasta fosta republica sovietica bogata in hidrocarburi, relateaza AFP.

Gurbanguli Berdimuhamedov a sosit la putere dupa decesul, in decembrie 2006, al predecesorului sau excentric, Saparmurat Niazov. Fost stomatolog devenit ministru al Sanatatii, el a fost ales in februarie 2007 cu 89 la suta din voturi.

In absenta concurentei politice, Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) a renuntat sa trimita o misiune de observatori la aceste alegeri, informeaza MEDIAFAX.

Turkmenistanul este considerat una dintre tarile cele mai inchise din lume, iar organizatiile de aparare a drepturilor omului denunta in mod regulat derivele regimului lui Berdimuhamedov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.