Mai multe baterii de rachete antiaeriene de tip S-400 Triumf vor fi instalate in regiunile de frontiera si de litoral din Rusia, inainte de sfarsitul anului 2012, a anuntat comandantul Fortelor aeriene ruse, Aleksandr Zelin, citat de RIA Novosti in pagina electronica.

"Mai multe sisteme antiaeriene S-400 Triumf urmeaza sa fie livrate armatei inainte de sfarsitul anului in curs. Contrar anilor precedenti, aceste sisteme vor fi implantate nu in regiunea Moscovei, ci in zone frontaliere si de litoral din tara", a precizat Zelin.

Anterior, comandantul flotei din Marea Baltica, viceamiralul Viktor Cirkov, a anuntat ca Ministerul Apararii intentioneaza sa instaleze un sistem S-400 in regiunea Kaliningrad.

Rachetele S-400 sunt menite sa distruga tinte aeriene de orice tip (avioane, avioane fara pilot, rachete de croaziera), pe o raza de 400 de kilometri si pana la 30 de kilometri altitudine, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.